Zelf trouwkaart maken

zelf-trouwkaart-ontwerpen
Bij iedere bruiloft hoort een trouwkaart! Gezien het trouwen een zeer unieke en bijzondere gebeurtenis is voor iedere persoon wil je ook een passende trouwkaart hebben. Een trouwkaart, die echt bij jou past! De beste persoon om dan ook deze trouwkaart te maken ben jij zelf. De meesten van ons zullen dit echt niet dagelijks doen en om toch succes te boeken hebben we deze pagina opgesteld. Maak gebruik van onze tips en stappen creëer een perfecte persoonlijke trouwkaart.

Het idee


Allereerst is het natuurlijk belangrijk hoe de kaart er uit moet gaan zien(het ontwerp). Hierbij kun je denken aan een mooie foto, een prachtig symbool of een kleurrijk boeket! Ga na wat het beste bij jou en je partner past. Om ideeën op te doen kun je op het internet rond gaan kijken naar voorbeelden. Er zijn sites met trouwkaarten die professionele ontwerpers zijn gemaakt.

Leuke bijzonderheden van een kaart kunnen bestaan uit aparte vormen, 3d uitvouw, gekartelde randen, ingesneden letters, reliëfvormen en nog veel meer! Wat je natuurlijk wel in je achterhoofd moet houden is dat er meer dan één afgedrukt moet worden. Een echt rozenblaadje erop plakken, kan dan nogal tijdrovend en lastig zijn.

Waar maak je de trouwkaart mee?


Het is het makkelijkst om de kaart op de computer te ontwerpen. Hier kun je eenvoudig dingen toevoegen en kijken hoe de kaart zich ontwikkelt zonder dat er uren tijd verloren gaan. Een aanrader is gebruik te maken van Photoshop of een gratis variant, zoals PhotoScape. Hierbij kun je gemakkelijk plaatjes toevoegen aan je kaart en ook weer weghalen. Wat natuurlijk ook mogelijk is om een kaart op papier te maken. Hier kun je met allerlei hulpmiddelen aan het werk gaan. Je kunt gaan schilderen, tekenen, plakken, knippen, etc. Ook kun je plaatjes op de kaart plakken en allerlei voorwerpen toevoegen. Wanneer je dan klaar bent scan je de kaart in en neem je hem mee naar de drukkerij.

De trouwkaart in veelvoud produceren


Wanneer je veel tijd hebt kun je je eerder gemaakte ontwerp zelf meerdere keren namaken of afdrukken. Meestal is de tijd rond de bruiloft echter zeer druk en kiezen mensen ervoor om dit gedeelte uit te besteden. De persoonlijke “touch” aan de zelfgemaakte kaart is immers al aangebracht! Het is ook mogelijk dit online te doen. Er zijn vele internetbedrijven die kaarten in veelvoud voor je kunnen afdrukken. Soms is het ook mogelijk hen de verzending te laten doen. Zij zorgen dan voor de envelop, frankering en een nette adreszegel. Natuurlijk zijn hier exta kosten aan verbonden.

zelf-trouwkaart-maken

Envelop bij de kaart kiezen


Het kiezen van de juiste envelop is van groot belang. Dit is het eerste wat de ontvanger gaat zien en heeft dus al invloed op de reactie van de persoon. Wanneer je een mooie vrolijke envelop hebt gekozen zal de persoon erg benieuwd zijn wat erin zit! Kies je voor een saaie standaard envelop, dan valt de envelop snel weg tussen de post van de belasting en andere oninteressante zaken. Je kunt bij het kiezen van de envelop gebruik maken van je smaak, maar je kunt hem ook afstemmen op de kaart. Je kunt er ook voor kiezen om de enveloppen zelf te ontwerpen, met prachtige randjes en kleurensamenstellingen.

Waar je ook voor kiest, wij hopen dat je een prachtige kaart maakt en een mooie bruiloft hebt!